Honden met een rugzakje

 

Er zijn veel verschillende redenen te bedenken waarom een hond niet mee zou moeten gaan op een groepswandeling, met meerdere honden tegelijk dus.

Dit kan zijn omdat de hond nog te jong is en de wandeling te intensief en te lang is. En ditzelfde geldt voor oudere en/of geblesseerde honden, het zou hun lichaam geen goed doen.

 

Maar er zijn ook honden die het psychisch niet aankunnen, omdat ze bijvoorbeeld erg angstig zijn. Zo’n groep honden waar je mee in de auto moet en die om je heen cirkelen kan dan een ware nachtmerrie worden. Misschien is naar buiten gaan sowieso wel spannend voor je hond, en zijn fietsers, wandelaars en overige verkeer al genoeg obstakels op dit moment.

 

Ook heb je honden die we met een mooi woord ´reactief´ noemen. Dit zijn honden die, zoals het woord al zegt, overal op reageren. En dan meestal door te blaffen of op andere wijze uit te vallen. Dit kan zijn naar verkeer of andere snel bewegende objecten, maar ook naar mensen en andere honden. Overigens is ook deze categorie honden vaak onzeker, maar ze uitten het wat stoerder.

 

Bovengenoemde voorbeelden zijn wat algemeen. Elke hond heeft zijn eigen karakter en eigenaardigheden ;)

 

Als je een reactieve of bange hond hebt dan is een ontspannen wandeling maken vaak een hele uitdaging. Je hebt vaak ogen in je achterhoofd nodig om potentiële problemen zo ver mogelijk van te voren aan te kunnen zien komen. En dan op het moment dat je hond toch spanning opbouwt, dan wel door te willen vluchten of zich voor te bereiden op een uitval, is het een hele kunst om zelf rustig te blijven en ongelukken te voorkomen.

 

Ook, of misschien zelfs wel juist voor deze honden heb ik mijn uitlaatservice opgericht.

 

Want ook deze honden moeten naar buiten kunnen als de baas aan het werk is. Maar juist deze honden geef je niet zomaar aan iedereen mee, sterker nog, bij de meeste zijn ze ook niet welkom.

 Ik heb zelf ruime ervaring met zowel bange als honden die uitvallen. Ik heb die ogen in mijn achterhoofd, ben risicomijdend, en heb de theoretische en praktische kennis om deze honden te kunnen begeleiden.

 

Ik kan en wil deze honden niet uitlaten zonder daarbij een vorm van training toe te passen. Het doel is altijd om het gedrag in de toekomst af te laten nemen.

 

Deze trainingsvorm wordt altijd teruggekoppeld naar de eigenaar, zodat dat deze het zelf ook toe kan passen.

Ik heb niets tegen hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een muilkorf, maar ik werk niet met grove correcties, prikbanden of andere attributen bedoeld om pijn te veroorzaken.

 

Zoekt u een uitlaatservice maar is uw hond niet de makkelijkste? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Alles gaat  in overleg en uitgebreid kennismaken is altijd vrijblijvend.