Werkwijze

Als eerste kom ik graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we al uw wensen en mogelijkheden. 

Als u besluit om uw hond aan mij toe te vertrouwen vullen we de formulieren in en geeft u mij (indien nodig) de sleutel. We plannen dan direct de eerste wandeling in.

Op de dag van de wandeling haal ik uw hond uit huis en wandel ongeveer 20 minuten in de directe omgeving. Honden mogen los mits het 'hier commando' goed werkt en er een losloopgebied is. Een lange lijn is ook altijd een optie. Ik zorg ervoor dat de hond alle rust en ruimte heeft om zijn behoeften te doen en lekker even de benen strekt.

Na de wandeling droog ik de hond indien nodig af , geef eventueel eten, en laat de hond achter zoals u dat wilt. Dus wel of niet in de bench, wel of niet een koekje etc.

Heeft uw hond een 'speciale gebruiskaanwijzing'? Lees dan even het stukje Honden met een rugzakje, ook deze honden zijn welkom in de uitlaatservice.

 

Puppy's

Voor hele jongen honden is 20 minuten wandelen te lang en bent u waarschijnlijk ook nog bezig met het aanleren van het alleen thuis blijven.

Ik wandel dan zolang als dat de hond nodig heeft om zijn behoeften te doen. Daarna ga ik terug naar de woning en doe ik nog even een klein hersenwerkje of iets anders waar uw hondje geestelijk moe van wordt. Daarna neem ik alle tijd om uw pup rustig in de bench te doen (als u die gebruikt) en controleer ik of de pup weer lekker gaat slapen. Mocht het nodig zijn dan wacht ik buiten nog even een minuutje om te checken of de pup niet in paniek raakt.