Werkwijze

Waarom individueel uitlaten?

Honden die in groepen wandelen leggen daarbij sociale contacten en vormen een (gelegenheids) roedeltje. Van het wandelen in een groep leren honden heel veel, helaas niet alleen maar goede dingen. Door de energie van de groep kunnen honden ook overprikkeld raken en daarbij over hun eigen grenzen of over die van een ander heen gaan.

Er zijn genoeg honden die helemaal niet zo blij worden van (fysiek) contact met andere honden. Dit kan zijn omdat ze al wat ouder zijn en hun lichaam het niet meer bij kan benen, of bijvoorbeeld omdat ze onzeker zijn en agressie inzetten als andere honden toch te dichtbij komen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook honden die simpelweg niet los kunnen lopen, en puppy’s mogen nog niet een uur rennen omdat dit slecht voor hun gewrichten is.

 

Tijdens een individuele wandeling kan gedrag een beetje bijgeschaafd worden (niet aan de riem trekken, wachten bij het oversteken etc.), is er extra aandacht voor puppy’s in de socialisatiefase, en kan ik mij aanpassen aan wat jouw hond leuk vindt.

Zo komt iedere hond, ongeacht de leeftijd of het karakter, voldaan weer thuis.

 

Heeft uw hond een 'speciale gebruiskaanwijzing'? Lees dan even het stukje Honden met een rugzakje, ook deze honden zijn welkom in de uitlaatservice.

 

Kennismaken

Als eerste kom ik graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we al uw wensen en mogelijkheden. 

Als u besluit om uw hond aan mij toe te vertrouwen vullen we de formulieren in en geeft u mij (indien nodig) de sleutel. We plannen dan direct de eerste wandeling in.

Op de dag van de wandeling haal ik uw hond uit huis en wandel ongeveer 20 minuten in de directe omgeving. Honden mogen los mits het 'hier commando' goed werkt en er een losloopgebied is. Een lange lijn is ook altijd een optie. Ik zorg ervoor dat de hond alle rust en ruimte heeft om zijn behoeften te doen en lekker even de benen strekt.

Na de wandeling droog ik de hond indien nodig af , geef eventueel eten, en laat de hond achter zoals u dat wilt. Dus wel of niet in de bench, wel of niet een koekje etc.

 

Werkwijze puppy's

Voor hele jongen honden is 20 minuten wandelen te lang en bent u waarschijnlijk ook nog bezig met het aanleren van het alleen thuis blijven.

Ik wandel dan zolang als dat de hond nodig heeft om zijn behoeften te doen. Daarna ga ik terug naar de woning en doe ik nog even een klein hersenwerkje of iets anders waar uw hondje geestelijk moe van wordt. Daarna neem ik alle tijd om uw pup rustig in de bench te doen (als u die gebruikt) en controleer ik of de pup weer lekker gaat slapen. Mocht het nodig zijn dan wacht ik buiten nog even een minuutje om te checken of de pup niet in paniek raakt.