Sneeuwpret!

Gepubliceerd op 6 februari 2021 om 09:53

Het zal niemand meer ontgaan zijn, het wordt koud, heel koud! En waarschijnlijk gaat die kou ook nog gepaard met een mooie laag sneeuw. We verlekkeren ons nu al op de sneeuwballen gevechten en het maken van mooie foto’s, van je hond natuurlijk πŸ˜‰

Maar om het veilig te houden hieronder een rijtje met dingen waar je even over na moet denken voordat je met je hond naar buiten gaat.

 

  • Honden met langere haren, daarmee worden ook de langere haren tussen de tenen bedoeld, krijgen last van sneeuwklontjes in de vacht. Dit doet zeer want de klonten worden hard en trekken aan de vacht. Controleer je hond hier dus op als je thuiskomt!
  • Onze Nederlandse honden zijn de aankomende kou niet gewend, en hun vacht is er in veel gevallen niet tegen bestand. Blijf dus niet te lang buiten en trek kortharige honden een jas aan. Let ook op dat je hond niet te nat wordt, hierdoor koelen ze nog sneller af. Met de voorspelde temperaturen ligt onderkoeling echt op de loer!
  • Laat je hond geen sneeuw eten, hier gaan ze ontzettend van aan de diarree en naast de buikpijn betekent het ook dat je midden in de nacht, in de vrieskou, met je hond naar buiten moet πŸ˜‰
  • Laat je hond niet op het ijs! Ze kunnen er doorheen zakken, met alle gevolgen van dien. Daarnaast lopen veel honden echt ernstige blessures op doordat ze uitglijden. Ook al ziet de ‘Bambi op het ijs act ‘ er nog zo schattig uit, het is niet grappig als je hond vervolgens gewond raakt.
  • Maak de pootjes schoon met lauwwarm water als je thuiskomt. De pekel die op straat ligt kan de voetzolen irriteren en als de honden zelf hun pootjes gaan wassen kunnen ze in het ergste geval een zout vergiftiging oplopen. (daar is slechts 1,9 gr zout per kilo hond voor nodig)
  • Vermijd dus om bovenstaande reden zoveel mogelijk het lopen over gestrooide wegen.
  • Moet je toch over de weg? Smeer dan van tevoren de kussentjes in met speciale poten wax of anders vaseline.

 

Mooie plaatjes geschoten? Sneeuwballen gegooid? Dan is het daarna voor baas en hond tijd om binnen lekker op te warmen met een warm drankje en een dekentje.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.