Even voorstellen..

Hondenuitlaatservice Nieuwerkerk aan den IJssel bestaat uit 3 zeer enthousiaste werknemers.

 

Nicoline

Dat ben ik!  Paraveterinair , Kynologisch instructrice en ook nog werkzaam bij Hondenschool Het Kwispelaartje (Hylke Walters). 

Eigenlijk al mijn hele leven actief met honden en paarden, waarvan de laatste 10 jaar ook op professionele basis. 

Tijdens mijn opleiding voor Kynologisch instructeur, bij Hondenschool Happy Tails, heel erg goed leren kijken naar gedrag en het toepassen van leerprincipes. Handig natuurlijk op de hondenschool, maar ook zeker in de uitlaatservice. Tijdens de individuele wandelingen kan ik de honden observeren, gedrag bijschaven waar nodig en toch de honden in hun waarde laten. 

 

Sir Brego

Brego is een Saarlooswolfhond, een ras wat nog erg instinctief gedrag vertoont en hij is een meester in communicatie. Daarnaast heeft hij ook nog eens een engelen geduld. Hij kan de jonge (onzekere) honden een steuntje in de rug geven, en onstuimige honden rustig uitleggen dat het ook een tandje minder mag.  Op Hondenschool het Kwispelaartje is Brego ook onderdeel van het team, als socialisatie hond voor de puppy's.

Brego gaat niet standaard mee met de uitlaatservice, alleen als ik denk dat het nuttig is voor de andere honden. 

 

Vida

Vida is een Duitse herder en laat tijdens wandelingen andere honden eigenlijk zoveel mogelijk links liggen, snuffelen en zwemmen vindt ze veel belangrijker.  Voor honden die direct contact spannend vinden is dit een hele ontspannen manier van kennismaken.

Ook zijn er veel honden die 'herders' vaak wat spannend vinden, door eerdere nare ervaringen of gewoon door de manier van benaderen. Ook hierin is Vida erg waardevol, ze helpt deze honden stapje voor stapje over hun angst heen.

Vida gaat net als Brego niet standaard mee met de uitlaatservice.